Jogod van hozzá! – Emberi jogok képekben

Másodszor hirdetett középiskolás tanulmányi versenyt a győri Széchenyi István Egyetem az emberi jogok témaköreiben. A Jogod van hozzá! – Emberi jogok képekben elnevezésű egyetemi program a középiskolás diákok jogtudatának erősítését, kreativitásuk fejlesztését és általánosságban az emberi jogok megismertetését célozta. Az elmúlt évhez hasonlóan a zsűrinek idén is tagja volt Magyar Enikő, az EBH elnökhelyettese.

Ebben az évben a véleménynyilvánítás szabadsága, a diszkrimináció tilalma, atisztességes eljáráshoz való jog, a gyülekezési jog, a testi és lelki egészséghez való jog és a választójog témáiban készített vizuális alkotásokkal versenyeztek a diákok.

A diszkrimináció tilalmát, az egyenlő bánásmód és az emberi méltóság témaköreit feldolgozó győri Deák Ferenc Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskola tanulói az Egyenlő Bánásmód Hatóság különdíját nyerték el a versenyben. A hatóság elnökhelyettese a diákok teljesítményét ajándékutalvánnyal, valamint az EBH Váltsd valóra! dizájn pályázatának nyertes alkotásaival logózott ajándéktárgyakkal jutalmazta.

Jogod van hozzá! – Emberi jogok képekben