A projektről

Kedves Látogatónk!

Ön az Egyenlő Bánásmód Hatóság 2009.04.01. – 2014.09.30. között megvalósított TÁMOP-5.5.5 programjának információit olvassa.

A hatóság a TÁMOP–5.5.5/08/1 A diszkrimináció elleni küzdelem – a társadalmi szemléletformálás és a hatósági munka erősítése című programjával arra törekedett, hogy a hatósági jogalkalmazáson túl a diszkriminációs folyamatokba a projekt eszközeivel is beavatkozzon.

Az EBH az Európai Uniós támogatású program kezdeményezésével a hatósági részvétel erősítését vállalta a diszkrimináció elleni küzdelemben.Az egyenlő bánásmóddal kapcsolatos szemléletmód társadalmi szintű megerősítését az EBH megyei ügyfélszolgálati hálózat fejlesztésével, sajáttananyag-fejlesztésű képzéssorozattal, a diszkriminációs mechanizmusok feltárására irányuló kutatásokkal és az integrált kommunikáció eszközeivel valósította meg.

A projektben végzett monitoring meggyőzően támasztotta alá, hogy a szolgáltatásnyújtás elérésének fejlesztése, a prevenciós célú intézményi kommunikáció, az egyenlő bánásmód témakörének köznevelési és felsőoktatási bevezetése nemcsak a közigazgatási szakpolitikák humánkapacitásának fejlesztésében megkerülhetetlen, hanem más módon nem elérhető prevenciós hatásokkal jár a diszkriminációs jelenségek visszaszorításában és a jogkövető magatartások generálásában.

A projekt eszközeivel az EBH az alacsony ismeretségű, korlátozott elérésű hatóságból olyan ismert és elismert államigazgatási intézménnyé vált, amely nem csak a diszkriminációs ügyek jogalkalmazói eljárásaiban megkerülhetetlen, hanem hatékonyan vesz rész a diszkriminációs jelenségek megelőzésében is. A projektben fejlesztett hatósági innovációkkal generált szakpolitikai folyamatok társadalmi méretekben fejlesztették a lakossági csoportok jogtudatosságát és a jogkövető magatartást. A közszolgáltatás elérésének minőségfejlesztése pedig az igazgatási rendszerekhez kapcsolódó lakossági bizalmi index, és azzal együtt a társadalmi kohézió erősítésében volt jelentős.

A projekt programjainak hatásvizsgálata megerősítette, hogy a hátrányos megkülönböztetés eseteiben a reparációt és a szankciót jogszerűen alkalmazó hatóság hatékony eszköze a diszkrimináció megelőzésébena tényalapú autonóm intézményi kommunikáció. A projekt ötödik éve meggyőző kutatott adatokkal támasztotta alá, hogy a programokon megosztott képzési, kutatási, információszolgáltatási tartalmakkal a hatóság szakmai-intézményi stratégiájában helye van a prevenciónak a diszkrimináció csökkentése, az emberi méltóság védelme, a jogtudatosság fejlesztése és az egyenlő bánásmódot követő magatartásmód általánossá válása érdekében.  

A projekt utolsó évében a fiatal korosztályra koncentráltunk, amely az iskolai szocializációjában még nem találkozik az egyenlő bánásmód követelményével és nem szerezhet diplomát a témakörrel kapcsolatos tudástartalmakban. A képzőművészeti és novellapályázat nyertes alkotásaiból „Élőben a játszótérről” címmel ifjúsági kiadványt, „Engem érdekel” címmel 11 novellát tartalmazó hangoskönyvet jelentettünk meg. Három középiskolában próbáltuk ki a képzési program alkalmazását a köznevelés rendszerében. A „Váltsd valóra” design pályázaton nyertes arculattervekkel gyártott használati tárgyakat a nyári fesztiválokon terjesztettük. Az „Azonos tisztelettel” rövidfilmpályázat alkotásait televíziókban és filmklubokban vetítettük. Prevenciós programjainkkal találkozhattak a fiatalok többek között a Romani Design divatbemutatóján, a CAMPUS, Savaria, SZÍN, Sziget, Utcazenei fesztiválokon. Prevenciós célokkal kapott új design-t az EBH honalap, fejlesztettük az akadálymentes elérés színvonalát, a hatóság szolgáltatásnyújtási tereinek vizuális arculatait. Tananyagainkkal 6 egyetemi workshopon tudatosítottuk a diákokat.

A csaknem 912 milliós finanszírozású projektben a hatóság több ezer embert közvetlenül, a lakosság több mint 50 %-át intézményi kommunikációval, kiadványaival érte el.

A weboldalon elérhető információs kiadványokat, tananyagokat, kutatási tanulmányokat, kisfilmjeinket azonos tisztelettel ajánljuk figyelmébe.

Üdvözlettel:

 

Dr. Pánczél Márta

projektvezető